Navigation Menu+
Dental Surgery
Read more

This is a project for a new dental surgery in Kent. The project involved the restoration of a house and a new extension to provide patient services. The clients brief was to provide a factory-like, efficient diagram with a spa-like ‘feel’. In order to achieve this the plan diagram was kept as simple as possible to ensure a direct and easy flow between the...

Read more
House in Ibiza
Read more

This is an ongoing project for a private client in Ibiza. The site is situated in the centre of the island close to the historic village, Santa Gertrudis. The elevated, terraced site provides views down a sloping valley with sun-set views across hills to the west. A concept design has been developed which incorporates a series of catenary arches which enclose the house and...

Read more
Eco House, Baleares, Spain
Read more

This is a project for a five bedroom house in the Spanish Baleares. The material expression of the house and its form derives from the site and the clients brief. The use of local, reused stones provides the primary construction material and dominates the external and internal appearance. The orientation of the house is critical in terms of its response to the views,  the...

Read more
Artist Studio
Read more

This is a recent project for an artists studio in Kent. The proposal involves a SIPS system of prefabricated, structural and insulated panels which are clad with re-used strips of black phenolic plywood. The windows have been carefully positioned to ensure the best possible light qualities required for a studio, with a good, even distribution of daylight, without glare from sunlight. The cladding choice...

Read more
Langley Vale Visitors Centre
Read more

    This project is a successful competition entry for a visitors centre in Epsom, Surrey.     Our building proposal attempts to meet the key criteria inherent for any architectural project; that is, a balance of functionality, budget, and aesthetics.The aesthetic or poetic motivation for our proposal comes firstly from its setting and use and secondly from its purpose as a tribute to those...

Read more
The White House Competition
Read more

          The White House is a private competition entry for a site in the UK. The following text was submitted as part of our successful competition entry: A beautiful house is one which we can believe sustains beautiful and authentic lives. Whether its form and expression results from the heft of generations or a singular vision for how we might live, a...

Read more
Sloane Square- Historic Conversion
Read more

  Description: This project involved a complete restoration of a Grade II listed property in Sloane Square. The house is situated in a conservation area within the Royal Borough of Kensington & Chelsea, London. The layout of the original apartment had to be reconfigured to suit the client requirements. The original decorations and installations had to be replaced as they were lacking sufficient quality...

Read more
Hill Place
Read more

Renovation and extension to a XVI century cottage in Essex. Our starting point for the design proposals will take reference from the original house and the local barns of Essex. The key to the design success of this project is to provide a new element that relates, but do not mimic the old house, and that will act as a subservient element within the whole...

Read more
Rotherfield School
Read more

Rotherfield Sochool 3 / Location: Irlington, London / Date: 2014 / Client: Rotherfield School Refurbishment of a Victorian school to provide new entrance hall, interior alterations and...

Read more
Walqa
Read more

  Walqa Offices / Location: Aragon, Spain / Date: 2011 / Client: Eloy Lacasta This project for a private client would provide 3000m2 of new office space in the WALQA Tecnoparc in Spain. The building responds to diverse climatic conditions and limits the need for energy consumption by careful design and layout and by the use of solar power, natural ventilation, ground sourced heat...

Read more
Parrock Street
Read more

  arrock Street / Location: Gravesend, Kent / Date: 2007 This project provided a new toilet facility at the heart of a regeneration area in Gravesend, Kent. The brief required the building to be an eye-catching, ‘minor-landmark’. We developed a simple conceptual diagram consisting of four loadbearing internal walls which defined the main internal spaces supporting a triangular roof form that derived from the...

Read more
St Paul Street
Read more

  St Paul Street / Location: Islington, London / Date: 2006 / Client: Caroline Wagstaff This project for a house extension involved considerable consultation and design development, initially with the planning authority and then with the client and builder, in order to achieve the high standards expected by the brief. We explored the use of bespoke concrete and hardwoods to a high specification and...

Read more
Casa La Cleta, Spain
Read more

Casa La Cleta / Location: Huesca, Spain / Date: Current / Client: Javier & Ana Oros This is another project for a new, family house in Northern Spain. The site lies at the foothills of the pyrenees close to an 11th Century village called Bolea. The design idea developed in direct response to the specific characteristics of the landscape. Travelling through and over this...

Read more
Broomfield Lane
Read more

  The brief for this project was to provide a retreat for the client, away from the noise and chaos created by their small children, but still attached to the main house. The project also involved a reformation and restoration of the existing interior. The property is a typical semi-detached house in north London, with a deep garden. The design was conceived as a...

Read more
Solar House, Wiltshire
Read more

  Solar House / Location: Wiltshire, England / Date: 2005 / Client: Hatch Estates This scheme seeks to build-on the partial remains of 17th century stone walls. From its northerly, more public side the new proposals are barely visible intrusions that appear to grow out of these existing structures. From the south, private side the building reveals itself to address a dramatic view of...

Read more
Crab House, Ibiza
Read more

Our proposal was to provide a walled in, white-rendered, box-like dwelling. The intense heat and subsequent need for shade and cross ventilation, together with the need for high level security, dictated its form and roof shape. The design provides a house with a shaded, double-height courtyard at the centre of the house with judiciously placed, frame-viewing windows to the exterior. The exterior spaces and...

Read more
House Conversion- Beckenham, Kent
Read more

  Kent / Date: Current / Client: Greg & Inge Finn Description: This project for a house conversion in Kent involved a complete renovation of every element of the interior and exterior. When we visited the original house we were struck by how ugly it was. We even suggested the client considered selling up or building a new house. For various reasons this was...

Read more
House in Spain
Read more

The site for this project is within a new village compound close to the village of Nueno, in the Spanish pyrenees. The layout is partly determined by local regulations regarding height, footprint and materials. These limitations help to harmonise the village development and provide the architect with a pallette to work with. The design was also inspired by the Fischer House designed by Louis...

Read more
Garden House
Read more

Chiswick High Road / A house in the back garden of a Victorian semi. The proposals are described as a raised garden, with a planted roof at the same height as the adjacent garden walls, to prevent issues of overlooking. The central courtyard space would provide light and ventilation to the middle of the...

Read more
Arlington Avenue
Read more

This project was for a rear and roof extension to a Victorian terrace house in the Arlington conservation area in Islington. Using vertical timber cladding to form a curved rear extension (see image)  its form a response to the needs to respect rights of light to the neighbouring properties. Despite commending its design, the planning authority refused permission stating the proposals would be “visible” to...

Read more